Logga


Omträdning av halsband

Jag hjälper dig att trä om dina sten- och pärlhalsband

Pärlhalsband eller pärlcollier som det också heter ska träs om med jämna mellanrum, helst varje år eller ännu oftare om de används mycket. Stenhalsband är inte lika känsliga, men behöver också träs om för att hålla.

Många väntar tyvärr till halsbandet går sönder med att trä om det. Ofta har man då tappat någon pärla eller också har tråden blivit smutsig och man riskerar att förstöra pärlorna.

Du ser att halsbandet behöver träs om när tråden ser smutsig ut eller om det är avstånd mellan knutarna så pärlorna kan röras fram och tillbaka. Kanske behöver också låset justeras eller bytas.

Du som finns i närheten av Stockholm eller Uppsala kan kontakta mig för att bestämma tid och plats för inlämning av dina halsband. Du kan också skicka dem med post, men kontakta mig först via e-post eller telefon 070-557 06 22 för råd och tips om hur du skickar dem på bästa sätt.

Priset beräknas efter antal pärlor. Som exempel kostar ett 45 cm långt halsband med upp till 70 jämnstora pärlor 600 kr. Porto tillkommer.

Lär dig mer om pärlor!

Vet du om dina pärlhalsband är äkta eller inte? Behöver de träs om? Vad finns det för olika typer av pärlor? Hur bildas pärlor egentligen?

Boka pärlkväll

Bjud hem dina vänner till en pärlkväll/dag med gemmologen Annie Bengtson. Där får ni svar på era frågor om pärlor. Ni får också titta på många olika pärlor och lära er hur man kan se skillnad på dem.
Pris: 2 timmar för upp till 10 personer, totalt 3000 kr plus reskostnad.
Kontakta mig på annie@gemake.se